maanantai 12. syyskuuta 2016

Askartelupirtti 5v historian lyhyt oppimäärä

Syksyn Askartelupirtti lähestyy, ja tässä kohtaa on hyvä hiukan muistella menneitä. Onhan meillä juhlavuosi menossa!

Ensimmäisen kerran Askartelupirtti pidettiin Kangasalla, Kangasalan Pirtillä, syksyllä 2011.  Sieltä juontaa juurensa myös tapahtuman nimi. Jotenkin silloin kuvittelin, että tapahtuma tulee aina pysymään siellä... Mutta jo ensimmäisen kerran jälkeen oli selvää, että tilat kävivät ahtaiksi; kursseja ei mahtunut pitämään, osallistujia olisi tullut enemmän, kauppiaitakaan ei ollut (myytävät tuotteet olivat yhdellä pöydällä!). Miinuspuolena oli myös se, että majoitustiloja ei ollut ja ruokakin oli omia eväitä tai läheisen pizzerian ja kiinalaisen ravintolan valikoimista löytyviä ruokia. Oli keksittävä jotain uutta.

Väliä seuraavaan Pirttiin venähti hieman, tuli tarjouspyyntöjä,  tilojen tsekkausta ym ym. Tapahtuma pidettiin tammikuussa 2013. Päädyimme lopulta Cumulus hotelli Pinjaan Tampereen keskustassa. Kulkuyhteydet olivat hyvät. Ja sali inspiroivan kaunis. Tilaa askartelijoille ja kauppiaille oli kivasti. Majoitus hoitui ja ruokaakin saatiin. Mutta kurssitilat eivät ehkä olleet ihan optimaaliset. Ja salikin oli melko pimeä. Hintakin oli melko kova. Parkkipaikkoja ei ollut. Illalla ihmiset hävisivät kaupungin vilinään... ajatus jostain muusta jäi kytemään.

Päätimme kokeilla kuinka Metallityöväenliiton Murikka-opisto taipuisi askartelijoiden käsissä. Ja hienostihan homma on toiminut -siellä olemme viihtyneet jo useamman kerran, 2014 keväällä, 2015 keväällä ja ensimmäistä kertaa kokeilimme kahta Pirttiä vuodessa, toinen syksyllä. Tänä vuonna ensimmäinen kerta oli jälleen huhtikuussa keväällä, ja nyt tulossa on jo 5. Pirtti Murikka-opistossa!

Tapahtuma on laajentunut hienosti, kurssisisällöt ovat vaihdellet vuosittain, kuitenkin siten, että joka vuosi on ollut jotain perinteisempää, jotain tekniikkaa, jotain ihan uutta ja jotain ihan muuta. Kauppiaita on mukana ollut useampia aikojen kuluessa, vähän vaihdellen. Olemme pyrkineet kuulemaan kävijöiden toiveita -ja niitä kuulemme jatkossakin mielellämme. Samoin uusia kurssittajia ja kurssi-ideoita tahi kauppiasvaihtoehtoja voi aina tarjota. Järjestäjä porukkakin on elämäntilanteiden muutosten myötä vaihdellut, minä taidan olla ainoa alkuperäisestä järjestäjäporukasta (meitähän oli vain 2 ensimmäisellä kerralla!), on tultu, lähdetty ja palattukin.

Mutta kaikkein tärkeintä olette te ihanat askartelijat, teidän ansiostanne tapahtuma on aina ollut tunnelmaltaan lämminhenkinen ja mukava, virkistävä ja energiaa antava (vaikka yöunet joskus ovat hieman lyhyeksi saattaneet jäädäkin). Kiitos teille, että saamme tätä tapahtumaa edelleen järjestää!

Anu -ja muu tiimi-

P.S. Nyt olisi oivallinen hetki ilmiantaa itsesi tai kavaltaa kaverisi. Oletko osallistunut jokaiseen yllämainittuun Askartelupirttiin? Tiedätkö jonkun, joka on? Montaa teitä ei ole, sen tiedän... Ilmoittaudu kommenteissa, laita viestiä, se kannattaa! ;-) 

3 kommenttia:

  1. Hep, mä taidan olla käynyt kaikki läpi. Kangasalan portti oli eka tapaaminen jonne olen uskaltanut mennä. Muistan sieltä vain sen, että tapasin Tainan ja siitä lähtien tunnettu.

    VastaaPoista
  2. Tiina K. on ainakin ollut jokaisessa! :) T. Ilmiantaja

    VastaaPoista
  3. Olen ollut jokaisessa mukana. Joskus kuitenkin joutunut lähtemään kesken pois. Kipeenä olin keväällä 2014 ja viime keväänä 2016 lähdin illasta pois. Mutta aina on ollut mukavaa. Ihania ystäviä ympäri suomen.

    VastaaPoista