keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Mitkä ihmeen kasvot”Many faces of Gelli Printing Plate”- pajan nimenä on hassu. Gellipainatus on aina mono ja ainutkertainen. Suomennoksena nimi olisi ehkä jotain ”Gelli-levy painatuksen monet mahdollisuudet/monipuoliset tekniikat” tai jotain sen suuntaista. 

 Idea tähän kurssiin lähti toiveesta, joka minulle välitettiin. Siitä alkoikin pohdinta – miten toteuttaa paja tai kurssi, jolle osallistuja pääsisi kokeilemaan mahdollisimman montaa erilaista tekniikkaa. Miten tekniikat erottelee toisistaan? Sillä niitä riittää gellityöskentelyssä. Selkein perusero tekniikoissa on se, aloitetaanko painanta aina puhtaalla levyllä vai hyödynnetäänkö seuraavassa printissä edellisen printin ”haamut”.  Tämän lisäksi voi lähteä jaottelemaan painatustekniikkaa sen mukaan, käyttääkö apuvälineitä – sabluunoita, kuviointityökaluja yms. – maalin lisäämiseen levylle vai pois ottamiseen vai yhdisteleekö molempia tekniikoita samaan printtiin… vai erottelisiko ne sen mukaan, millaista välinettä – ostettua, metsästä kerättyä,itsetehtyä, kotoa löydettyä – painatusjäljen luomiseen käyttää?

 Näiden pohdintojen tuloksena syntyi kaksi tuntinen paja, jossa olevilla pisteillä pääset kokeilemaan sekä puhtaalle levylle kuvioitua painatusta että nauttimaan haamupainatuksen mystisyydestä. Välineinä kurssilla levyn, kumitelan ja akryylimaalin lisäksi on luonnosta tai kotoa löytyvää, itsetehtyjä sekä kaupasta ostettuja välineitä, joiden avulla sekä lisäät että poistat maalia. Mukaan et tarvitse välineitä tai aikaisempaa kokemusta. Riittää, että rakastat yllätyksiä (niitä on luvassa!) ja uskallat kokeilla. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittautua voit tästä


Unique Collage with GelliPrints
eli gelliprintistä ainutkertaiseksi kollaasityöksi


Useimmat gellipainatusta kokeilleet innostuvat niin, että kahdessa silmän räpäyksessä kaikki mahdolliset tasot ovat täynnä kuivuvia kauniita papereita. Nyt voit kerätä nämä - tai eilisen pajan – printtipaperit mukaasi ja lähteä kokoamaan niistä kollaasitekniikalla korttia, artjournaliisi sivua, paperille kuvaa tai kanvastaulua.
Valitsetpa minkä tahansa pohjan työllesi, kittiin kuuluvat pohjat saat mukaasi kotiin, jotta voit jatkaa kurssilla oppimaasi kollaasitekniikkaa tai keksiä aivan uuden tavan printtein käytöön.    Printtien lisäksi tarvitset mukaasi sakset ja muutaman muun pikkujutun sekä mahdollisen artjournalkirjasi. Teemme kurssilla yhden valmiin työn, jossa käytämme printtien lisäksi mm. akryylimaalia, kynää, saksia ja gelmediumia. Ohjaan kokonaisuuden muodostumisen vaihe vaiheelta, joten eksymistä ei tarvitse pelätä.  

Ilmoittautua voit tästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti