tiistai 24. heinäkuuta 2018

Mikä Askartelupirtti? Hieman tapahtuman taustoja


Syksyn Askartelupirtti lähestyy, ja tässä kohtaa on hyvä hiukan muistella menneitä. Askartelupirtti on päässyt koululaisen ikään, 7v täyttyy! Alkaa olla jo melko perinteinen tapahtuma!

Ensimmäisen kerran Askartelupirtti pidettiin Kangasalla, Kangasalan Pirtillä, syksyllä 2011.  Sieltä juontaa juurensa myös tapahtuman nimi. Jotenkin silloin kuvittelin, että tapahtuma tulee aina pysymään siellä... Mutta jo ensimmäisen kerran jälkeen oli selvää, että tilat kävivät ahtaiksi; kursseja ei mahtunut pitämään, osallistujia olisi tullut enemmän, kauppiaitakaan ei ollut (myytävät tuotteet olivat yhdellä pöydällä!). Miinuspuolena oli myös se, että majoitustiloja ei ollut ja ruokakin oli omia eväitä tai läheisen pizzerian ja kiinalaisen ravintolan valikoimista löytyviä ruokia. Oli keksittävä jotain uutta.

Väliä seuraavaan Pirttiin venähti hieman, tuli tarjouspyyntöjä,  tilojen tsekkausta ym ym. Tapahtuma pidettiin tammikuussa 2013. Päädyimme lopulta Cumulus hotelli Pinjaan Tampereen keskustassa. Kulkuyhteydet olivat hyvät. Ja sali inspiroivan kaunis. Tilaa askartelijoille ja kauppiaille oli kivasti. Majoitus hoitui ja ruokaakin saatiin. Mutta kurssitilat eivät ehkä olleet ihan optimaaliset. Ja salikin oli melko pimeä. Hintakin oli melko kova. Parkkipaikkoja ei ollut. Illalla ihmiset hävisivät kaupungin vilinään... ajatus jostain muusta jäi kytemään.

Päätimme kokeilla kuinka Metallityöväenliiton Murikka-opisto taipuisi askartelijoiden käsissä. Ja hienostihan homma on toiminut -siellä olemme viihtyneet jo useamman kerran, 2014 keväällä ensimmäisen kerran. Välillä olimme pari kertaa ”evakossa”, Pohjanmaalla, mutta palaamme ”kotiin” toivottavasti pysyvästi nyt syksyllä 2018. Tapahtuma on laajentunut yksipäiväisestä miitistä koko viikonlopun ja kaksi kertaa vuodessa järjestettäväksi tapahtumaksi. 2015 keväällä ja ensimmäistä kertaa kokeilimme kahta Pirttiä vuodessa, toinen syksyllä. Eli konkaritapahtuma jo tässäkin mielessä. Murikka-opistosta on myös vuosien aikana ”kasvanut” Teollisuusliiton opisto, mutta aina yhtä hyvin mahdumme mukaan.

Tapahtuma on laajentunut hienosti, kurssisisällöt ovat vaihdellet vuosittain, kuitenkin siten, että joka vuosi on ollut jotain perinteisempää, jotain tekniikkaa, jotain ihan uutta ja jotain ihan muuta. Tänä vuonna kalenterituunaus on erityisesti saanut huomiota kurssisuunnittelussa. Kauppiaita on mukana ollut useampia aikojen kuluessa, vähän vaihdellen. Olemme pyrkineet kuulemaan kävijöiden toiveita -ja niitä kuulemme jatkossakin mielellämme. Samoin uusia kurssittajia ja kurssi-ideoita tahi kauppiasvaihtoehtoja voi aina tarjota. Järjestäjä porukkakin on elämäntilanteiden muutosten myötä vaihdellut, minä taidan olla ainoa alkuperäisestä järjestäjäporukasta (meitähän oli vain 2 ensimmäisellä kerralla!), on tultu, lähdetty ja palattukin.

Mutta kaikkein tärkeintä olette te ihanat askartelijat, teidän ansiostanne tapahtuma on aina ollut tunnelmaltaan lämminhenkinen ja mukava, virkistävä ja energiaa antava (vaikka yöunet joskus ovat hieman lyhyeksi saattaneet jäädäkin). Kiitos teille, että saamme tätä tapahtumaa edelleen järjestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti