Askartelupirtti

Askartelupirtti

torstai 27. toukokuuta 2021

Hetki historiaa

Askartelupirtti täyttää siis jo tosiaan 10v! 

On aika hienoa, että edelleen saan olla järjestämässä tätä tapahtumaa -tietääkseni pitkäikäisintä edelleen toteutuvaa tämän kokoluokan paperiaskartelutapahtumaa!

Nyt on hyvä hetki katsoa hieman menneisyteen, ja vielä sinäkin ehdit laittaa omia Askartelupirttimuistojasi meillepäin sähköpostilla, tästä enemmän täällä http://askartelupirtti.blogspot.com/2021/05/askartelupirttimuistosi.html kuun loppuun asti odottelemme viestejäsi, sitten koostamme kesäluettavaa näistä viesteistä! Ja kiitos jo teille, jotka muistojanne olette jakaneet!

Ensimmäisen kerran Askartelupirtti pidettiin Kangasalla, Kangasalan Pirtillä, syksyllä 2011.  Sieltä juontaa juurensa myös tapahtuman nimi. Jotenkin silloin kuvittelin, että tapahtuma tulee aina pysymään siellä... Mutta jo ensimmäisen kerran jälkeen oli selvää, että tilat kävivät ahtaiksi; kursseja ei mahtunut pitämään, osallistujia olisi tullut enemmän, kauppiaitakaan ei ollut (myytävät tuotteet olivat yhdellä pöydällä!). Miinuspuolena oli myös se, että majoitustiloja ei ollut ja ruokakin oli omia eväitä tai läheisen pizzerian ja kiinalaisen ravintolan valikoimista löytyviä ruokia. Oli keksittävä jotain uutta.

Väliä seuraavaan Pirttiin venähti hieman, tuli tarjouspyyntöjä,  tilojen tsekkausta ym ym. Tapahtuma pidettiin tammikuussa 2013. Päädyimme lopulta Cumulus hotelli Pinjaan Tampereen keskustassa. Kulkuyhteydet olivat hyvät. Ja sali inspiroivan kaunis. Tilaa askartelijoille ja kauppiaille oli kivasti. Majoitus hoitui ja ruokaakin saatiin. Mutta kurssitilat eivät ehkä olleet ihan optimaaliset. Ja salikin oli melko pimeä. Hintakin oli melko kova. Parkkipaikkoja ei ollut. Illalla ihmiset hävisivät kaupungin vilinään... ajatus jostain muusta jäi kytemään.

Päätimme kokeilla kuinka Metallityöväenliiton Murikka-opisto taipuisi askartelijoiden käsissä. Ja hienostihan homma on toiminut -siellä olemme viihtyneet jo useamman kerran, 2014 keväällä, 2015 keväällä ja ensimmäistä kertaa kokeilimme kahta Pirttiä vuodessa, toinen syksyllä, tällä kahden Pirtin taktiikalla jatkamme edelleen. 

Murikka-opiston ollessa remontissa olimme pari kertaa evakossa Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaan Opistolla, kivaahan meillä sielläkin oli! Mutta remontin edettyä paluu Murikka-opiston tuttuihin kuvioihin houkutti takaisin. 

Keväällä 2020 Covid 19 vei kaikki tapahtumat ja kevään Askartelupirttikin jouduttiin jättämään välistä. Syksyllä 2020 järjestimme kuitenkin tapahtuman -pienempänä kuin koskaan -mutta sitäkin antoisampana. Oli ihana nähdä jälleen ihmisiä! Keväälle 2021 emme edes ajatelleet järjestävämme mitään, Covid jyllää edelleen tätä kirjoittaessa. Syksyn ja hienon 10-vuotistapahtuman suhteen olemme toiveikkaita -vaikka varasuunnitelmia olemmekin tehneet. 

Tapahtuma on laajentunut hienosti, kurssisisällöt ovat vaihdellet vuosittain, kuitenkin siten, että joka vuosi on ollut jotain perinteisempää, jotain tekniikkaa, jotain ihan uutta ja jotain ihan muuta. Kauppiaita on mukana ollut useampia aikojen kuluessa, vähän vaihdellen. Olemme pyrkineet kuulemaan kävijöiden toiveita -ja niitä kuulemme jatkossakin mielellämme. Samoin uusia kurssittajia ja kurssi-ideoita tahi kauppiasvaihtoehtoja voi aina tarjota. Järjestäjä porukkakin on elämäntilanteiden muutosten myötä vaihdellut, ensimmäisellä kerralla meitä oli 2 järjestämässä tapahtumaa, on tultu, lähdetty ja palattukin ja nyt tänä juhlavuotena Askartelupirtti on osa yritykseni kehitysprojektia, josta lopputuloksena aikanaan syntyy Tuotekehityksen erikoisammattitutkinto, ja näistä jo nyt tehdyistä ja opintojen edetessä tehtävistä kehitystoimista ja suunnitelmista saamme sitten jatkossakin nauttia.

Mutta kaikkein tärkeintä olette te ihanat askartelijat, teidän ansiostanne tapahtuma on aina ollut tunnelmaltaan lämminhenkinen ja mukava, virkistävä ja energiaa antava (vaikka yöunet joskus ovat hieman lyhyeksi saattaneet jäädäkin). Kiitos teille, että saamme tätä tapahtumaa edelleen järjestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti